Ωράριο λειτουργίας

 

Νέα Σμύρνη:

 
Δευτέρα-Παρασκευή 09:00 - 20:00
Σάββατο-Κυριακή Κλειστά
 

Άγιος Δημήτριος:

 
Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 έως 14:00 & 17:00 έως 20:00
 

Κολωνάκι:

 
Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 17:00
 

Μαρκόπουλο (ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ):

 
Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 17:00
 
 
 
 
 

Βαρηκοΐα

 
Η βαρηκοΐα είναι δυστυχώς ένα ταμπού για τους περισσότερους ανθρώπους, γι' αυτό ένας βαρήκοος σκέπτεται πριν ζητήσει βοήθεια από φόβο μη στιγματιστεί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της σωστής ακοής και τη χρήση ενός βοηθήματος ακοής για την βελτίωση της ζωής τους. Ένα ακουστικό βοήθημα μπορεί όχι μόνο να καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής ενός βαρηκόου αλλά να σταθεροποιήσει κιόλας την απώλεια ακοής του.

Αν κάποιος γνωστός σας έχει έλλειψη ακοής, παροτρύνετέ τον και αν κάποιος λέει σε έσας πως η ακοή σας μειώνεται, είναι ώρα για ένα ραντεβού με τον ΩΡΛ ιατρό.

Υπάρχουν δύο βασικά είδη βαρηκοΐας:

ΩΤΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ

Μία από τις παθήσεις που δημιουργούν βαρηκοΐα, η ωτοσκλήρυνση είναι κυρίως γενετική και μπορεί να προσπεράσει κάποιες γενιές.

Όταν κάποιος πάσχει από ωτοσκλήρυνση, με πολύ αργό ρυθμό, δημιουργούνται μικρές εστίες σκληρού οστού οι οποίες προσβάλουν το οστό του αναβολέα. Αυτό σκληραίνει και δε μετακινείται σωστά ώστε να έρχεται σε επαφή με το υγρό που υπάρχει στο εσωτερικό αυτί. Λόγω αυτού, διαταράσσεται η μεταβίβαση (αγωγή) του ήχου από τα οστά στο εσωτερικό αυτί και από εκεί στον εγκέφαλο. Το αποτέλεσμα αυτού ονομάζεται 'βαρηκοΐα αγωγιμότητας' .

Η ωτοσκλήρυνση είναι μια χειρουργήσιμη πάθηση. Όσο καλύτερο είναι το νεύρο, τόσο καλύτερες οι πιθανότητες για τα αποτελέσματα του χειρουργείου. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις χειρουργήσιμες αλλά η εφαρμογή ενός ακουστικού βαρηκοΐας μπορεί να βοηθήσει αρκετά αυτόν που πάσχει από ωτοσκλήρυνση, ακόμα και εάν δεν μπορεί να χειρουργηθεί.

ΝΕΥΡΟΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟΣ ΒΑΡΗΚΟΪΑ

Σε αντίθεση με τη βαρηκοΐα αγωγιμότητας (ωτοσκλήρυνση)όπου η βλάβη βρίσκεται στο μέσο ους, δηλαδή το τύμπανο ή τα οστάρια του αυτιού, στη νευροαισθητήριο βαρηκοΐα η βλάβη προκύπτει στο έσω ους, δηλαδή τον κοχλία ή το νεύρο και είναι συνήθως μόνιμη.

Συνεχόμενοι δυνατοί θόρυβοι, το πέρασμα της ηλικίας, κάποιο τραύμα στο κεφάλι, κάποιες ασθένειες όπως η μηνιγγίτιδα και η παρωτίτιδα(μαγουλάδες), δυσπλασία στο εσωτερικό αυτί είναι μερικές από τις αιτίες της νευροαίσθητήριου βαρηκοΐας.

Κάποιες περιπτώσεις αυτού του είδους της βαρηκοΐας μπορούν να θεραπευτούν μέχρι ενός σημείου με χειρουργείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως ένα ακουστικό βοήθημα μπορεί να βοηθήσει τους παθόντες να ακούνε καλύτερα μακροπρόθεσμα.